AtelierBouwkunde hanteert in het huidige BIM-proces een drietal speerpunten:

Het tijdig aanleveren van relevante bouwkundige informatie voor traditioneel 2D georiënteerde partijen vanuit een geavanceerd 3D-model met parametrische data.
AtelierBouwkunde staat voor bruikbaar BIM-en, hetgeen wil zeggen dat wij tezamen met alle participerende partijen per project en per fase bepalen wat de meest optimale wijze van data-verstrekking is. Of dit nu in 2D, 3D, BIM-light, Revit-uitwisseling of full open BIM is, het – tijdig - aanleveren van de relevante bouwkundige informatie staat voorop.

Het aanleveren van parametrische data op een dusdanige wijze dat computergestuurde processen voortgang kunnen vinden.
Onze BIM-coördinatoren, -modelleurs en -annoteerders zijn in staat snel te schakelen tussen verschillende protocollen.
Als uitgangspunt hanteren wij de basis-ILS, uitgegeven door het BIM-loket, maar aanvullingen en wijzigingen hierop zijn per project bespreekbaar.

Het flexibel houden van het bouwvoorbereidingsproces.
Het meest ideale BIMproces is lineair, waarbij data volgordelijk wordt verwerkt. Het ontwerp- en bouwvoorbereidingsproces vergt circulariteit:
terugkoppelen, onderhandelen, voortschrijdend inzicht etc.
De werkwijze die AtelierBouwkunde hanteert en ontwikkelt laat hiervoor ruimte. In deze werkwijze is de mate waarin het detail zich heeft ontwikkeld bepalend voor de geavanceerdheid van het BIModel.

bim

Referenties BIM

Antoni, Delft
WestBeat, Amsterdam
Laan van Spartaan, Amsterdam
Don Bosco, Amsterdam
Vreewijk fase 1 t/m 3, Rotterdam
PAL, Bordeaux
Nieuwbouw stalling Erasmus universiteit, Rotterdam
Nieuwbouw woningbouw Veeringplein, Zaandam
Nieuwbouw hospice, Vlaardingen
Renovatie woningbouw Zwaluwenlaan, Vlaardingen


Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mysql_free_result() in /customers/c/3/4/atelierbouwkunde.nl/httpd.www/bim.php:223 Stack trace: #0 {main} thrown in /customers/c/3/4/atelierbouwkunde.nl/httpd.www/bim.php on line 223