Kantoorgebouw 'De Icoon', Zaandam

In opdracht van Kees Christiaanse Architects & Planners bv heeft AtelierBouwkunde de bestek- en werktekeningen gemaakt en de bouwbegeleiding verzorgd van het kantoorgebouw De Icoon.
De 9 verdiepingen bevatten ca 6500m2 op een nog te ontwikkelen loop- en parkeerdek. Het is het eerste van een reeks van vier te realiseren kantoorgebouwen tussen het Ahold hoofdkantoor en het NS-station.
Bijzonder aan het gebouw is de splitlevel-opbouw; de open kantoorvloeren zijn via brede trappen, die om een betonnen kern heen draaien, met elkaar verbonden. In de gevel is de splitlevelopbouw goed zichtbaar door lange horizontale raamstroken die overgaan in gesloten borstweringen en andersom. De horizontaliteit wordt versterkt door de aluminium klikprofielen die per halve verdieping rond het hele gebouw lopen. De gesloten delen zijn bekleed met een rode aluminium profielbeplating. De gevel van de dubbelhoge entreehal, op dekniveau, is geheel uitgevoerd in glas.

Kantoorgebouw 'De Icoon', Zaandam

Projectgegevens

In opdracht van: Kees Christiaanse Architects & Planners
Werk: Kantoorgebouw 'De Icoon'
Locatie: Zaandam
Fases: Bestek- en werktekeningen, bouwbegeleiding
Jaar: 2002 - 2003


Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mysql_free_result() in /customers/c/3/4/atelierbouwkunde.nl/httpd.www/project_blad.php:210 Stack trace: #0 {main} thrown in /customers/c/3/4/atelierbouwkunde.nl/httpd.www/project_blad.php on line 210