TNO-NITG, Universiteit Utrecht

Hoogstad architecten uit Rotterdam ontving van de Universiteit van Utrecht en het Nederlands Instituut voor Technische Geowetenschappen (NITG) de opdracht voor een custum-made onderzoeksgebouw op het terrein van De Uithof.
Het gebouw biedt onderdak aan laboratoria en kantoren voor het NITG-TNO. De verschillende functies bevinden zich in drie bouwlagen rondom een groot atrium. Vanuit deze centrale ruimte, ingericht door bureau West8, verheft zich een met hout beklede calamiteiten-schoorsteen, die in drie richtingen uit het lood staat. Loopbruggen doorkruisen het gebouw en verbinden het met de naastgelegen onderzoeksbibliotheek. De opdracht van Hoogstad architecten aan Atelier Bouwkunde behelsde de werktekeningenfase en de bouwbegeleiding.
Na oplevering in 2003 is de opdracht uitgebreid met de renovatie van de bibliotheek.

TNO-NITG, Universiteit Utrecht

Projectgegevens

In opdracht van: Hoogstad Architecten
Werk: kantoorgebouw en laboratoria TNO-NITG
Locatie: Universiteit Utrecht
Fases: Werktekeningen en bouwbegeleiding
Jaar: 2000 - 2001


Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mysql_free_result() in /customers/c/3/4/atelierbouwkunde.nl/httpd.www/project_blad.php:210 Stack trace: #0 {main} thrown in /customers/c/3/4/atelierbouwkunde.nl/httpd.www/project_blad.php on line 210